tirsdag den 22. oktober 2013

Må vi fylde os med sukker??

Næ næ næ næ næ det må vi ikke,
fy fy skamme skamme fy fy ah ah
slemme slemme fy fy næ næ nix nix
slut forbudt - men hva må vi så?

I Hjørring Kommune (og sikkert mange andre kommuner) vil man opleve, hvis man da bruger offentlig pasning, at det er forbudt at medbringe sukkerholdig mad til fødselsdage og andre festlige begivenheder. Forældrene må ikke en gang servere det hjemme ved dem selv, hvis børnene er inviteret med dagplejen på fødselsdagsvisit. Hvad gør man så?? I Danmark er hygge og festelige begivenheder ofte lig med MAD og gerne mad med masser af fedt og sukker!! OG vi forældre vil jo også gerne, at ens barn bliver fejret med maner både derhjemme og i de offentlige rum. 

I København Kommune har de lavet en folder med masse af lække inspiration til "det søde" mad til de festlige begivenheder og til den almindelige hygge. Maden i folderen har et lavt indehold af fedt og  sukker. Det er i sig selv rigtig skønt, men det der fuldender folderen for mig er, at der INGEN sødemidler er i opskrifterne. 

Som tidligere nævnt har jeg ikke noget imod sukker, selvfølgelig er det fedt, hvis man kan begrænse det. Men herhjemme hedder det heller sukker frem for de kunstige fremstillede sødemidler. Men når man kan undgå sødemidlerne og begrænse det usunde sukker - ja så sige jeg GO FOR IT!!! :D Vi skal helt sikkert prøve en masse opskrifter fra folderen.

Folderen "Vi holder fest i dagplejen - sunde opskrifter på festlige sager" findes her.


Ingen kommentarer:

Send en kommentar

I LOVE comments <3